Beskrivning
BLÅBÄR • JORDGUBBE • KARAMELL
Rafael Silva övervakar all produktion vid familjens kaffegårdar och driver även deras tvättstation San Pedro i Apaneca, El Salvador. Här finns specialdesignade torkväxthus och metoderna för att fermentera och torka kaffet är oändliga. Efter varje förmiddagsplockning så delas bären upp efter gård, varietet och process och hålls åtskilda under hela säsongen.
Den här mikrolotten från deras gård Divina Providencia är en anaerobiskt fermenterad mikrolott på den relativt nya varieteten Anacafé14. Varieteten är en naturlig korsning av Timor, Caturra & Pacamara. Den upptäcktes av producenten Francisco Manchamé i Gutemala på 80-talet och har sedan långsamt utvecklats i laboratorimiljö innan den 2014 släpptes till kommersiell odling. Resultatet är ett mjukfylligt kaffe med tydlig frukt och bär i karaktären. Njut i alla tänkbara bryggmetoder.
VIKT | 0.25 kg |
---|---|
LAND | El Salvador |
PRODUCENT | Rafael Enrique Silva Hoff – Divina Providencia |
REGION | Santa Ana, Apaneca |
VÄXTHÖJD | 1650-1750 meter |
ART/VARIETET | Anacafè 14 |
PROCESSMETOD | Anaerobiskt borttorkat |
TORKMETOD | Upphöjda torkbäddar under skydd |
SKÖRDEPERIOD | Mars 2022 |
LOTT-STORLEK | 350kilo |