Beskrivning
I år hade vi den fantastiska idén att köpa inte bara en, utan tre olika Geishor från Graciano. Alla kommer från hans gård, Los Lajones, belägen på sluttningarna av Barú-vulkanen. På en höjd av 2 000 m.ö.h. är det en av de högst belägna gårdarna i hela Centralamerika.
Dessa kaffen har bearbetats med tre olika metoder: tvättad, bärtorkad och honey. Du kan förvänta dig tre fantastiska kaffen som verkligen framhäver skillnaderna i varje bearbetningsmetod. Graciano är känd för att tänja på gränserna för processmetoder och har verkligen lyckats med dessa tre lotter. Vi har rostat dem extremt noggrant och är så exalterade att dela dem med dig i denna limiterade utgåva.
- GEISHA No. 1 – Honey: Sammetslen med smaker av persika, gul plommon, söt citrus och ros
- GEISHA No. 2 – Natural: Juicy med smaker av passionsfrukt, söt ananas och jasmin
- GEISHA No. 3 – Washed: Livlig, krispig och blommig med smaker av mandarin och mango
Innehåll: 270 g (3 x 90 g) specialkaffe
Rostdatum: 06.11.2024, av våra rostmästare Filip Palm & Joel Skarpsvärd
GRACIANO CRUZ är en av de mest ansedda kaffeproducenterna i världen, känd för sitt exceptionella arbete på gårdar i Panama, El Salvador, Etiopien, Peru, Taiwan och Brasilien. Med ett starkt engagemang för ekologiskt jordbruk och den naturliga bearbetningsmetoden är Graciano en sann inspiration inom kaffeindustrin.
Vår relation med Graciano är lika gammal som Johan & Nyström, och vi har samarbetat sedan starten för 20 år sedan. När han först började producera sitt kaffe som naturals och honungsprocessat var det många som skakade på huvudet – kaffe från Panama skulle ju inte smaka så!? Men Graciano vågade gå sin egen väg, och många producenter har följt i hans fotspår sedan dess.
Graciano är verkligen en av de bästa producenterna inom specialkaffe, och hans kaffen har vunnit otaliga priser både i baristatävlingar runt om i världen och i den prestigefyllda Best of Panama.