Roger Hjälm om samarbetet med Pennybridge Roasters — Kaffemästaren
CoffeeCup Created with Sketch.

Roger Hjälm om samarbetet med Pennybridge Roasters

Roger Hjälm om samarbetet med Pennybridge Roasters

”Kaffe är inte bara kaffe för dem. Kaffe är någonting mer. Precis som mat inte bara är mat för mig. Det är en konstform. Jag vill att maten ska vara ett minne för livet, och med bra kaffe så förstärks den upplevelsen. Det blir en bra start på dagen, eller en avslutning på en fantastisk stund” – Roger Hjälm.

Roger Hjälm är mest känd som kock, entreprenör och VD på Katrinelunds Gästgiveri & Sjökrog. Något vi tycker är oerhört viktigt att lägga till i beskrivningen är att han dessutom dricker Kaffemästarens kaffe, med sin egna touch. Katrinelundkaffet är en unik kaffesort framtaget av Pennybridge roasters och Roger Hjälm tillsammans med hans personal. Det är ett ekologiskt specialkaffe som har odlats och skördats under ideala förhållanden och som därigenom har utvecklat unika smaker av kakao, kola och nötter. Ett kaffe skapat av kärlek och omsorg med tanken att passa väldigt många!

– Vi strävar alltid efter att kunna K-märka våra produkter, vilket betyder att allt godkänns av oss på Katrinelund. Därav var det en självklarhet att göra en egen kaffesort när vårt samarbete med kafferosteriet väl startade. Och vilket kaffe det blev! Vi får ständigt frågor av gäster om vad det är för sort och var det kan köpas. Så just därför känner jag mig väldigt glad över att ha utfört detta arbete tillsammans med riktiga proffs, säger Hjälm med ett självsäkert leende.

Vidare beskriver Hjälm framtiden tillsammans med Kaffemästaren och Pennybridge Roasters som väldigt ljus. Han tillägger att Matteus och Markus verksamhet går att rekommendera till 100% då de alltid lyckats leverera det som efterfrågats. Att de ständigt varit otroligt engagerade och haft en positiv utstrålning har enligt Hjälm gjort att samarbetet känts otroligt glädjefyllt.


Fun facts om Roger Hjälms kaffedrickande:

Hur gillar du ditt kaffe?
– Jag dricker mitt Katrinelundkaffe svart och väntar helst inte en sekund innan jag börjar smutta på det när det bryggts färdigt i maskinen. Men det bästa kaffet är helt klart den första koppen jag tar på morgonen när jag kommer till jobbet. Jag dricker aldrig kaffe hemma, så ni kan ju nästan förstå min längtan till att just få komma till jobbet när jag vet att det står nybryggt kaffe och väntar på mig!

Hur många koppar brukar det bli under en dag?
– Runt fyra stycken kanske. Men som sagt, bara om jag är på jobbet!

Varför dricker du inget kaffe hemma? Har ni ingen kaffemaskin?
– Jo det har vi! Men jag dricker inte det.

Är det kanske för att ni inte har Katrinelundkaffet hemma?
– Ja kanske det, säger Hjälm och skrattar. Men jag tror det beror på att kaffe brukar ge mig en kick som jag inte behöver ha när jag är hemma. Då har jag för mycket energi och behöver nästan få i mig något lugnande istället, förklarar Roger skämtsamt.
Och som avslutning, om du någonsin skulle hamna på en öde ö, vilket av följande önskar du att du hade med dig – 1. Hjälmargösen, 2. Katrinelunds kaffe, eller 3. Tunnbrödsrulle med korv och mos?
– Åh, jag borde ju säga Katrinelunds kaffe… men jag tror jag hade tagit tunnbrödsrullen. Absolut inte min favoritmat, men jag tror i alla fall att jag skulle överleva dagen på det. Så mitt logiska tänkande får tyvärr ta över här!

Stäng rutan

Denna sida använder cookies.

Vi använder Google analytics för att hålla koll på antal besökare på sidan.

Information om våra cookies

Om du godkänner detta så tillåter du oss att spara ditt besök i vår statistik.

Woocommerce

 • Dessa cookies används för att hålla koll kundvagnen och när dess varor ändras.

  woocommerce_cart_hash
  woocommerce_items_in_cart

 • Denna cookie innehåller ett unikt id för varje kund som används för att veta var kundvagnens data finns att hämta i databasen.

  wp_woocommerce_session_

Google analytics

 • Ej godkänd
  Klicka på godkänn längst ned i rutan för att tillåta oss att använda Google analytics.
 • Vi använder analytics.js från Google.
  analytics.js använder dessa cookies primärt för att skilja på unika användare.

  _ga
  _gid
  _gat
  AMP_TOKEN
  _gac_<property-id>